image image

Servicii

Conform studiilor realizate de-a lungul anilor, rezultă faptul că perioada cea mai expusă abandonului matern este reprezentată de primii ani de viaţă ai copilului. 

 

De cele mai multe ori, familia monoparentală nu găseşte resursele necesare şi soluţiile cele mai bune pentru a asigura copilului climatul şi mediul de viaţă corespunzător nevoilor de dezvoltare al acestuia, intrând astfel în categoria familiilor cu risc pentru copil. 

 

Datorită lipsei de educaţie si a condiţiilor socio-economice precare, unii părinţi nu acordă importanţă climatului familial, calităţii relaţiilor de familie, efectelor devastatoare ale separării timpurii a copilului de familia sa, rolului lor în formarea copilului pentru viaţă. Copiii proveniţi din astfel de familii încearcă să se adapteze la mediul disfuncţional, adoptând la rândul lor diferite paternuri disfuncţionale de comportament (fugă de acasă, absenteism sau abandon şcolar, consum de alcool sau droguri, prostituţie, sarcini neplanificate, delincvenţă, parentificare, relaţii nepotrivite din dorinţa de a evada din propria familie). 

 

Multe dintre mamele care au ajuns să-şi crească singure copiii s-au confruntat cu violenţǎ şi abuz în propria familie şi ajung la rândul lor în relaţii similare, ele alegând apoi sǎ trǎiascǎ singure cu copilul lor, decât sǎ mai fie abuzate fizic sau emoţional. 

 

Se impune astfel necesitatea oferirii de sprijin de specialitate pentru prevenirea separării copilului de familia sa naturală.

image   image
image
Copyright 2013  |  designed by Euroma