image image

Istoric

Asociatia Filantropică Medical Crestină CHRISTIANA, filiala Cluj-Napoca a fost înfiinţată în anul 1991.

În anul 2001 se înfiinţează Casa de Tip Familial „Acoperământul Maicii Domnului”.

În aprilie 2005 , Casa de Tip Familial „Acoperământul Maicii Domnului”, se închide datorită schimbării legislaţiei privind instituţionalizarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 şi 2 ani . În iulie 2005, se deschide Centrul de Zi „Acoperământul Maicii Domnului şi în acelaşi an serviciul este acreditat.

În anul 2008 serviciul este licenţiat, fiind considerat un exemplu de bună practică în ceea ce priveşte organizarea şi funcţionarea serviciilor de prevenire a abandonului copilului de familia sa şi de promovare a drepturilor copilului.

Din 2005 şi până în prezent au fost asistate un număr de 206 cazuri de familii cu copii aflaţi în pericol de a fi abandonaţi, în condiţiile în care doar în anul 2006 au fost abandonaţi în Cluj un număr de 65 de copii.

Tot în anul 2008, Centrul de Zi „Acoperământul Maicii Domnului” se transformă în Centru de Servicii, încercând să accentuăm serviciile de consiliere pentru reintegrarea socio-profesională a familiei monoparentale.

“Centrul de servicii „Acoperământul Maicii Domnului” poate fi considerat un exemplu de bună practică în ceea ce priveşte organizarea şi funcţionarea serviciilor de prevenire a separării copilului de familia sa……şi de promovare a drepturilor copilului".

(Nicolae Demian – inspector – MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI EGALITĂŢIIDE ŞANSE – inspecţia socială)”

“Prevenirea separării copilului de familia naturală este un obiectiv prioritar al activităţii noastre. În acest context, considerăm că existenţa “Centrul de servicii„ Acoperământul Maicii Domnului” este deosebit de importantă şi utilă, fiind singurul serviciu de acest gen din judeţ".

(Monica Filip – director executiv – DIRECŢIA GENERALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI Cluj-Napoca)” 

image   image
image
Copyright 2013  |  designed by Euroma