image image

Cine suntem?

În peisajul serviciilor sociale clujene, Centrul de Servicii Sociale Acoperământul Maicii Domnului al Asociației Filantropice Medical-Creștine Christiana este un așezământ unic. Funcționează din 2001, în condițiile legislației actuale din România, iar dincolo de poarta lui se derulează zilnic poveștile de viață ale unor copii care încă din primele luni de la naștere au simțit teama de a nu fi părăsiți, de a nu se trezi dintr-o dată singuri pe lume. Copii care azi își întind cu încredere mâinile spre mamele lor. Mame care atunci când au căutat prima dată Centrul nu știau sigur dacă vor putea crește singure mica minune pe care o țineau în brațe. Și care se gândeau des și insistent că șansa copilului lor ar fi mai bună dacă ar crește departe de ele, într-o altă familie sau într-o instituție de ocrotire. 

 

Centrul există deci pentru copiii mamelor singure, femei care nu au sprijinul propriei familii, care vin din comunități sărace, fără educație, fără loc de muncă și de cele mai multe ori fără indemnizație de maternitate, fără niciun venit. 

 

Misiunea lui este aceea de a preveni abandonul copiilor din grupa de vârstă 0-6 ani, interval critic în care cei mai mulți dintre copii sunt abandonați, precum și dezvoltarea competențelor parentale în cazurile în care lipsa lor crează un risc pentru copil.

image   image
image
Copyright 2013  |  designed by Euroma